top of page
  • Skribentens bildNatalie Ahlgren

Bengalkattungar väntas! <3

Lynxland Osho och TokoChinook Sirocco Skye (Maya)


Det är bekräftat att vår nästa kull kommer från Osho och Maya! Nedkomsten är i början på april och vi väntar med stor nyfikenhet på nya bengalkattungar och vad som kommer ur den här kullen!


Förväntade färger och mönster

Maya är en brun bengal med EMS kod n 24 där n står för svart/brun färg och 24 för spottat mönster. En typiskt vanlig färg för bengalkatten. Också den populäraste genom tiderna.


Osho är en silverlynx bengal med EMS kod ns 24 31. Där ns står för silver och 24 för spottat mönster och 31 för siamesmask men som för bengalrasen kallas "lynx". Det är den ljusaste snöfärgen som också kallas snöleopardmönstrat på svenska i stamboken. Som det står ovan så kommer alltså "lynxen" till en del från siamesrasen. Det kan man se på det typiskt siamesmaskade mönstret som ligger som en mask i ansiktet bland annat.


Den här bilden är på en silverfärgad bengalkatt och den kommer från https://www.lynx-land.com/post/silver-bengal-cat-genetic Läs gärna mer i länken om hur silverfärgen nedärvs och vilka olika varianter av silver som finns hos bengalkatten.

Fifes EMS koder är enkla förkortningar på vilka färger och vilket mönster katter har. Det var fram till för några år sedan bara godkänt med bruna och snöfärgade bengaler. Men så blev också silverfärgen godkänd i Fife och den svenska organisationen SVERAK och det betyder att det börjar komma alltfler silverfärgade bengalkatter vilket är jättekul!


Maya och Osho förväntas få bruna, silver och snösilverfärgade bengalkattungar och det kan komma någon marblemönstrad unge också. Hur som helst är de väldigt önskade och välkomna! De kommer att finnas hos vår fodervärd i Södra Stockholm för besök när det väl blir tid för det. Är du redan nu intresserad av vår kull och vill ställa dig på vår lista? Lämna dina kontaktuppgifter i vårt formulär:


Nu hoppas vi att allt går bra i fortsätta dräktigheten för Maya!

61 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page