top of page

Vår berättelse

Om oss

Vi är Natalie och Urban och vår uppfödning finns i Stockholm. Vi är glada att ha ett samarbete med Jungletrax Bengalcats och en fin vänskap med Anthony Hutcherson. Vi är inspirerade av hans gedigna kunskaper och erfarenheter av att föda upp bengalkatter. Hans katter tycker vi är de vackraste i rasen och vi hoppas få fortsätta att förvalta och utveckla våra katter mot nya vilda utseenden. 

Vår fokus på uppfödningen

I vår snöbengal linje satsar vi på aquablå ögon och glittrig päls med ljus bakgrund. En snöbengal behöver inte ha rosetter i pälsen men det är önskvärt på utställningar. Därför jobbar vi på att föda upp bengaler med rosetter i framtiden. Just nu är fokus på typ och fint temperament. 

I vår brunspottade linje satsar vi på medelstora benglkatter med tydliga konstraster i pälsen och med vilt typat utseende. Temperamentet är fortfarande i fokus och vi köper endast in, och sparar katter med lugna och trygga temperament. 

Anthony Hutcherson Natalie Duvkrans Ahlgren
jaguar
Vilande Tiger

Vision

SQB-white (1).png

Vi är väldigt stolta med att vara en del av

Swedish Quality Bengals (SQB) där vi i sammanslutningen av uppfödare diskuterar bengalrasen och hur den ska utvecklas framåt. 

https://www.bengaluppfodare.com/

Kom i kontakt med oss

Tack för ditt meddelande!

bottom of page