top of page

Vår berättelse

Om oss

Vi är Natalie och Urban och vår uppfödning finns i Stockholm, Uppsala och i Gävle. Vi är en liten bengaluppfödning som fokuserar på hälsa, bra typade och vackra utställningskatter. 

Vår fokus på uppfödningen

Vi fokuserar på att nå långt i kattutställningar och reser på många utställningar under året. Våra avelskatter ställs ut regelbundet och når ofta fina titlar. 

I vår snöbengal linje satsar vi på aquablå ögon och glittrig päls med ljus bakgrund. En snöbengal behöver inte ha rosetter i pälsen men det är önskvärt på utställningar. Därför jobbar vi på att föda upp bengaler med rosetter eller spottar med klara kontraster. Vi fokuserar också på hälsa och ett stabilt temperament. 

I vår brunspottade linje satsar vi på medelstora benglkatter med tydliga konstraster i pälsen och mycket glitter och ett vilt typat utseende. Temperamentet är fortfarande i fokus och vi köper endast in, och sparar katter med lugna och trygga temperament. 

jaguar
Vilande Tiger

Vision

SQB-white (1).png

Vi är väldigt stolta med att vara en del av

Swedish Quality Bengals (SQB) där vi i sammanslutningen av uppfödare diskuterar bengalrasen och hur den ska utvecklas framåt. 

https://www.bengaluppfodare.com/

Kom i kontakt med oss

Tack för ditt meddelande!

bottom of page